Ghiță Damian, binecuvântată fie-i funcția, căci vrednic este EL între primarii nației, a inițiat în urmă cu ceva vreme un nou proiect mirobolant, cu o monedă virtuală numită CIUGUban. Vrednic proiect, slăvit fie numele sfântului PR și al reclamei moca.

Am scris și noi, desigur, căci nu puteam rata momentul magic al Preaslăvitului Ghiță, promotorul lui „Smart Village”, concept unic în lume, că la Ciugud și câinii latră în franceză iar găinile fac eggs.

Și ce mai proiect, o minunăție! S-a întrecut presa să-l laude, de nu mai pridideau rapsozii lui copy/paste în a-i închina osanale celui mai mare campion pe sate în ale primăritului.

Pe scurt, povestea era așa (o găsiți și aici): Au instalat în sat, mai exact la Școala Gimnazială Ciugud, un aparat de preluare și reciclare a ambalajelor. Elevii urmau să pună în aparatul ăla, numit „Verzulică – roboțelul reciclator” (i shit you not, așa l-au botezat), toate ambalajele pe care, în decursul vacanței, în loc să le arunce la gunoi le-au păstrat pentru reciclare. Și, în urma acestei acțiuni de PR, pardon, în urma acestei acțiuni de colectare și reciclare, elevii urmau să primească acei CIUGUbani în schimbul ambalajelor, pe care ar fi urmat să-i poată transforma în bani reali la începutul anului școlar.

Desigur, proiectul ar fi urmat să fie extins, iar în schimbul reciclării, ciugudenii ar fi urmat să primească fel și fel de chestii, cum ar fi reduceri la impozite și taxe locale.

Ciuguban e însă, cel puțin pentru copiii din Ciugud, un fel de Ciuciu-ban! Căci, o fi el sfânt între primar, dar tot din politică și aburii tranziției de la PCR-FSN-PSD își trage seva și Ghiță Damian. Mai exact, după ce toată vara au colectat pet-uri și ambalaj, copiii de la Școala Gimnazială Ciugud s-au trezit că ciugubanii lor valorează fix cât o promisiune de politician.

Adică, în loc să primească bani sau ceva, orice, în schimbul lor, copiii n-au primit încă nimic, și e deja școala începută de mai bine de o lună.  Au primit în schimb țeapă, o excelentă lecție în materie de crezut în ce spune un politician/primar.

Poate că asta a și vrut Damian să facă. Că, Doamne păzește și apără, doar n-a ajuns tocmai el, Sfântul, să-i mintă pe copii și să-și bată joc de ei?!

Sigur, în toată povestea asta cu Ciuciubanii din Ciugud și lauda de sine a Sfântului între primari, ar mai merita menționate și câteva chestii, de genul că aparatul ăla – care-i al unei firme – a fost montat pe domeniul public fără contract, că el consumă curent – pardon, ciugucurent – fără ca firma aia să plătească ceva ori alte chestii din-astea ce țin de legalitate. Cu toate că, la drept vorbind, de când a ajuns legea să-i zică lui Ghiță Damian ce să facă???

Așadar, probabil că asta a și urmărit sfântul Ghiță, să-i învețe pe copii o lecție. Că doar el e cel mai cel și unicul, neprihănitul și cel fără de păcat în administrație. Sau poate că n-au fost copiii cuminți în vacanță și a decis Damian să-i pedepsească. Asta ca să-i facă să fie mai buni, Doamne ajută!

Sau poate, cine știe, le ține Damian copiilor ciugubanii în ciubancă, să ia ciugudobândă, iar când le dă deva de ei, le dă de fiecare elev al școlii din Ciugud o să fie un ciugumilionar.

Hai, gata că plecăm și noi să facem șapte mătănii că, uite, am căzut în păcat și ne-am permis să scriem altceva decât laude despre Sfântul Ghiță! Doamne iartă-ne, că nu știm ce-a fost în capul nostru când am început să scriem altceva decât laude despre Preaslăvitul Damian!

3.7 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile