Consiliul Județean Alba a pregătit 141.552.776 lei, plus TvA, pentru modernizarea Drumului Județean 107 I – Aiud – Aiudul de Sus – Rîmeți – Brădești – Geogel – Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat – DN74 (Cerbu), însumînd 78,4 km de drum.

Modernizarea ”Transalpinei de Apuseni”, cum este denumit drumul, este finanțată din fonduri europene, contractul în valoare de 188 de milioane de lei fiind semnat anul trecut, în iunie. Acesta a fost primul proiect cu finanțare europeană pentru reabilitarea unui drum județean.

Licitația pentru atribuirea acestui contract este în curs de desfășurare, astfel că mai trebuie să așteptăm puțin pînă vom afla cine va păpa cei peste 30 de milioane de euro.

Înainte însă să încheie cu licitația asta, Consiliul Județean Alba a aprobat, tot prin licitație publică, un contract în valoare de 660.000 lei pentru servicii de consultanță privind managementul investiției și administrarea contractului de execuție a modernizării DJ 107I.

Banii ăștia, cei 660.000 de lei, vor ajunge la SC Konsent SA, o firmă din Iași care a reușit să cîștige licitația la care a participat de una singură.

În spatele firmei moldave s-ar afla un domn pe nume Dan Stratan, numit de presa ieșeană drept ”Mr. Cash”. Milionarul ieșean este, în prezent, mai mult în vizorul presei mondene, fiul său fiind căsătorit cu Mădălina Ghenea – ceva starletă/vedetă de televiziune.

Numele lui Dan Stratan și al firmei Konsent au apărut însă și în legătură cu cîteva contracte cît se poate de dubioase, privind servicii de consultanță primite de la CFR. De altfel, firmele lui Stratan – căci omul deține o sumedenie de firme – sînt abonate la banul public, marcînd contracte bănoase din proiectări de autostrăzi – cum ar fi Autostrada Sibiu – Orăștie, inaugurată și închisă imediat după inaugurare, pe motiv că nu era bună. Ori cum a fost cazul contractului de revizuire/actualizare a studiului de fezabilitate al Autostrăzii Sibiu – Pitești, cîștigat prin intermediul SC Tehnic Consulting Engineering Romania SRL. Sau cel al construcției podului de la Giurgiu, unde a primit, cu aceeași firmă și alături de niște firme italiene, un contract de 10 milioane de euro. Asta ca să amintim doar cîteva dintre succesele firmelor lui Stratan în relația cu statul.

Dan Stratan și-a început afacerile în România alături de Sorin Ovidiu Vîntu, la Gelsor, și deține și în prezent Romcapital Invest, firmă înființată de Sorin Ovidiu Vîntu, dar din care acesta s-a retras ulterior.

Numele firmei Konsent SA a apărut în presă și în lista cu companiile care funcționează cu acțiuni la purtător.

Or, la așa o consultanță serioasă, n-are cum să ne iasă DJ 107 I rău. Mai ales că, avem încredere, licitația pentru execuție va fi cîștigată de cine trebuie.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare