Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată la Tribunalul Giurgiu

Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată la Tribunalul Giurgiu

Joi, 15 iulie, va fi dezbătută cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În luna aprilie a acestui an, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit 2/3 din pedeapsa aplicată. În motivație, Liviu Dragnea spune acă este „disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Liviu Dragnea s-a plâns că i s-au câteva două drepturi fundamentale: dreptul la muncă și dreptul la îngrijiri medicale.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea, acesta a făcut contestaţie, respinsă și aceasta la Tribunalul Bucureşti pe 27 mai. În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că „instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Fostul lider PSD a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

La Tribunalul Giurgiu dosarul a fost repartizat judecătoarei Ana Lazăr, însă aceasta a făcut cerere de abţinere, fiind înlocuită cu un alt magistrat.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă lui Dragnea după ce acesta a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în acest moment jurnalist la postul TV Realitatea Plus.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile