Se poate zice orice despre politichia locală, dar un lucru e clar: nu ne plictisim. Nu ne merge nici bine, dar nici nu ne plictisim.

Fiți atenți aici. În ședința conducerii PNL Alba Iulia, de ieri, în care Ion Dumitrel s-a retras strategic de la coordonări și alte cele, lăsând absolut totul în seama și voința lui Mircea Hava, au existat și câteva momente mai interesante. Și nu, nu legat de disidența lui Gabriel Pleșa, care nici măcar n-a fost acolo.

Voicu Paul a propus un fel de super strategie – window dressing – în care să se întocmească o listă cu peste 40 de potențiali candidați pentru Consiliul Local, pentru ca mai apoi să se facă analize și calcule și să rămână vreo 27, care să se regăsească pe buletinele de vot. Putea să zică 100, nu 40, că tot genul ăla de inițiativă e, prin care să de impresia câtor mai mulți că hei, sunt luați în considerare, în calcul, deci sunt importanți și se vor fi implicat mai mult. Că mna, ce să le și zică oamenilor, băi, am eu deja o listă cu cine va candida și ce post va prinde, deci restul haideți pa?! Normal că nu putea.

Însă, mai ceva ca la emisiunile Andreei Marin, Paul Voicu s-a trezit că e dat pe răzătoare de unul dintre oamenii din propria lui echipă. Mdap! Și cine mă, cine? Păi Horea Bărdaș! Yup, i shit you not! Horea Bărdaș a fost vocea critică din interiorul PNL! Auoleoo!

Horea Bărdaș în campania electorală, alături de liberalii din Alba Iulia

Pentru cei care nu știți cine e Horea Bărdaș, păi fiți atenți aici. Omul e fotograf, mă rog, asta lucrează el acum, într-un fel de sinecură. E însă unul din oamenii vechii găști. Cariera lui politică s-a cam frânt când a primit patalama de la CNSAS cum că a colaborat cu SECU. Mdap, un turnător, am zice noi. Colaborator, ar zice el, că – ce să vezi – n-a chiar „turnat”. Că mna, nu era atât de important încât să toarne. Doar colabora cu Secu și-și punea locuința la bătaie, spre a fi înregistrate întâlnirile de acolo. Mwahaha.

Bărdaș, al 7-lea de la stânga la dreapta, în echipa PNL ce-l înconjoară pe Mircea Hava

Ei, dar stați așa, că nu-i doar un turnător, pardon, colaborator al SECU. Bărdaș a mai fost și consilier local și toate cele, iar acum e în conducerea PNL Alba Iulia, fiind încă un bun prietenar cu șefimea. Și e, cum altfel, și revoluționar. Da mă, băiatul ăsta care colabora cu SECU a făcut și Revoluția. Evident, nu-i singurul caz de turnătorache ce s-a convertit la revoluționarism. Așa e în natura asta politică, nimic nu se pierde, totul se transformă. Turnătorii devin revoluționari iar feseniștii se transformă în peneliști, fix ca viermii ăia care, hrăniți bine din mucegaiul indiferenței, se transformă în fluturi. Și, evident, în calitatea lui de revoluționar a primit și drepturile care i se cuvin (la momentul respectiv nu primise și certificatul CNAS de colaborator al Secu). Adică a primit un hectar de teren lângă Alba Iulia, către Micești, fix sub ferma unui afacerist local – căruia i-a și vândut terenul, deși nu era tocmai legal să înstrăineze bunurile primite în baza carnetului de revoluționar, plus spațiu în oraș și alte beneficii.

Ion Dumitrel, în campanie alături de Horea Bărdaș

De altfel, despre acest Horea Bărdaș am mai scris noi pe aici.

Ei bine – și bravo lui, bine a făcut! – Horea Bărdaș a fost omul critic din ședința PNL. L-a certat pe Voicu, i-a certat pe consilierii locali că nu fac nimic, că nu-s interesați decât de construcția unor blocuri printre case, de prietenii lor din imobiliare, că nu fac mai nimic pentru oraș și cetățean, și așa mai departe. Și avea dreptate, dacă ne întrebați pe noi! Deci, felicitări. Și sperăm să facă tot așa, că deh, post pe liste e greu pentru el, pe motiv de SECU, deci n-are nici o miză să prindă lista la locale.

Horea Bărdaș și Paul Voicu în campanie electorală.

Iar astăzi, după o analiză a puseului de ieri, le-a scris colegilor că simte că i-a deranjat pe unii cu comentariile lui și că se gândește să demisioneze din conducerea organizației locale a PNL Alba Iulia.

Ceea ce, să avem pardon, n-ar trebui să facă. Adevărul supără, e știut acest lucru. Și e bine că cineva le mai zice lucrurilor pe nume pe acolo. Băi, dar totuși, ce naiba caută cu colaborator al SECU, dovedit cu acte de CNSAS, unul care a încasat de la stat pe seama faptului că are și carnet de revoluționar, în fruntea organizației PNL Alba Iulia? Cum naiba a ajuns el acolo to begin with? Păi, aparent, pe sistem de metamorfoză, că așa e cu viermii din regimul comunist, la lumina banului public se schimbă, se transformă, se fac feseniști, pediști, pesediști sau, iată, peneliști.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile