Probabil că nu e deloc ușor ca, din postura unui etern atârnache, să te privești în oglinda politică și să te vezi un mare om de stat. Dacă există însă un lucru care trebuie admirat la Florin Roman e capacitatea lui de lipeală, acest al șaselea simț pe care măruntul liberal în are.

Și tocmai pentru că are acest simț, omulețul liberal nu putea să rateze 1 Decembrie și imensa mulțime ce se va fi adunat la Alba Iulia să serbeze Centenarul. Nu degeaba se spune că cel mai rapid mod de a obține succesul politic  e să găsești o mulțime de oameni care se îndreaptă într-o direcție anume și să te așezi în fruntea ei. Prin urmare, omulețul marilor proiecte plănuiește să tipărească vreo 50.000 de pliante cu realizările sale din primii doi ani de mandat parlamentar, pe care să le împartă mulțimii.

Curat exemplu patriotic, dom’le. Bine că i-a venit ideea asta, că altfel riscam să ne trezim la Alba Iulia cu  peste 100.000 de oameni, cu toții nervoși că nu-i informează nimeni cu privie la realizările micului atârnache penelist. Ar fi ieșit răzmeriță, nu alta!

Și pentru că e un atârnache politic prin excelență, Florin Roman s-a gândit să pluseze puțin cu pliantele astea. Căci nu-i suficient să se pupe singur pe realizări, dar ar vrea ca pe pliante să apară și Ion Dumitrel și Mircea Hava. Sanchi să dea senzația de echipă, deși e clar ca lumina zilei că singurul motiv pentru care cei doi ar fi puși pe pliante e să-i gireze demagogului existența.

Desigur, în lumea politicului lipsa de coloană vertebrală ar putea fi numită și pragmatism. Și, pe undeva, la fel cum admirăm inteligența malefică a unui gangster, putem să admirăm și parcursul ori modul de operare al lui Florin Roman. Căci nu-i de colo să îți începi existența în spațiul public drept prelucrător de copy/paste la ziarul ambalaj de slănină, să te ridici la statutul de cărăuși de plase a lui Atanasiu pînă te unge în fel și fel de sinecuri, apoi să te cațeri pe cadavrul lui politic și să scupi înspre Hava și Dumitrel pentru ca mai târziu, la câțiva ani distanță, să le ceri celor doi să îți gireze 50.000 de pliante în care te pupi singur în realizări.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare