Pînă aici s-a ajuns, dom’le, să nu mai aibă cine lua banii pe care Consiliul Județean Alba se chinuie să-i dea pe deszăpeziri. Probabil că Teleormanul și Vrancea rîd de noi pe ascuns.

Sîntem, trebuie să recunoaștem, un județ mic, în care nu și-a făcut încă culcuș niciun rege al asfaltului. Dar ce zicem noi rege, că nici prinț ori baronet al asfaltului n-avem.

Spre exemplu, ultima licitație publică organizată de Consiliul Județean a avut ca obiect Întreținere pe timp de iarnă a drumurilor din Județul Alba, pentru perioada 2018 – 2022. Instituția condusă de Ion Dumitrel a pus la bătaie nu mai puțin de 20.499.150 lei, plus TVA, însă – ce să vezi surpriză – nu a venit nici măcar o firmă care să vrea să deszăpezească prin Alba. Motiv pentru care licitația a fost anulată. Și va fi, probabil, reluată cîndva. Cît mai curînd, sperăm, căci altfel – începînd cu 2019 – va trebui să ne rugăm la Zeul Încălzirii Globale și să sperăm că n-avem parte de zăpadă după decembrie.

Pentru că, pînă în prezent, CJ Alba are contractate servicii de deszăpezire a drumurilor județene doar pentru perioada 2017 – 2018.  Iar serviciile astea au fost achiziționate cu 1.150.479 lei, plus TVA, respectiv 3.478.444 lei, plus TVA, în urma unei licitații publice la care a participat doar Drumuri și Poduri Locale Alba SA, firma deținută de către chiar Consiliul Județean. Și care, evident, a și cîștigat cele două contracte.

Culmea, însă, Drumuri și Poduri Locale Alba SA nici măcar nu s-a mai sinchisit să participe la ultima licitație ogranizată de Consiliul Județean. Așa că nu ne rămîne decît să dotăm mașinile cu lopeți, să ne rugăm pentru încălzire globală sau să așteptăm pînă găsește CJ o soluție optimă, eventual o cerere de ofertă, o negociere – ceva, la un preț care să mulțumească pe toată lumea.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare