Campion la paralele ilegale, Primarul Pleșa a devenit interpret de decizii judecătorești

Vă povesteam, în urmă cu ceva vreme, despre marea „reformă” făcută de Pleșa în administrația locală, sau mai degrabă de lipsa ei, și cum a culminat totul cu concedierea ilegală a șefului Poliției Locale, Daniel Ilcu. Și cu faptul că noi toți o să plătim vreo 30.000 de euro, moftul lui Pleșa.

Practic, după ce a dat vreo 50.000 de euro pentru un audit extern celor de la KPMG, din care n-a aflat nimeni nimic concret, Pleșa s-a pus pe reformă. De formă, normal. A început să angajeze oameni, colegi de partid, pile și rude, a început să-i fidelizeze pe șefii și oamenii fostei conduceri a Primăriei, umplându-le buzunarele cu bani din diverse proiecte europene, dar a și zis că face curățenie la Poliția Locală.

Mai exact, omulețul ajuns primar s-a lăudat peste tot, de parcă tocmai câștigase proba de plutărit pe Mureș, că toată Poliția Locală va fi reformată. Frumos! Adică, zicea el, vor dispărea vreo 30 de posturi, ceea ce făcea ca Poliția Locală să iasă din starea de ilegalitate și să intre tot acolo, în ilegalitate. Asta pentru că Poliția Locală, conform legii, poate avea maxim 1 persoană angajată la fiecare 1.000 de locuitori. Or, structura avea, când a preluat Pleșa mandatul, 174 de oameni, din care, dacă scădem cele 30 de posturi „reformate”, rămân 147, adică la fel de ilegal ca și înainte. Asta dacă nu cumva a ajuns Alba Iulia să aibă 150.000 de locuitori, ceea ce e posibil doar dacă Pleșa s-a întors din fiecare concediu în interes de serviciu cu vreo câțiva fani care au decis, de dragul lui, să se mute la noi în urbe.

Cel mai important, însă, reforma a însemnat moftul lui Pleșa de a-l da afară pe Daniel Ilcu, șeful Poliției Locale. Ceea ce, desigur, poate fi dezbătut, în sensul dacă trebuia sau nu schimbat, însă ceea ce putem afirma în mod cert este că Pleșa a făcut-o ilegal. Adică, omul se pricepe atât de bine la administrație încât n-a fost în stare să-l dea afară în mod legal pe Daniel Ilcu. Pe Daniel Ilcu!!!

Și, pe principiul că unde merge o ilegalitate mai merge încă una, Pleșa a decis că, în calitatea lui de plutaș Primar, e capabil să interpreteze nu doar legea dar și deciziile executorii ale instanței.

Daniel Ilcu, după ce a fost dat afară, a atacat în instanță decizia Primăriei și a câștigat. Iar instanța a decis anularea dispoziției Primarului Pleșa, 933 din 12.05.2021, prin care a fost eliberat din funcție, și repunerea în situația anterioară. Adică, angajarea lui Ilcu înapoi, în postul de Șef de Direcție. Asta pentru că Poliția Locală era direcție. Pleșa, la marea „reformă” de formă, a schimbat însă Poliția Locală din Direcție în Serviciu. Adică o treaptă inferioară. Ceea e înseamnă că Ilcu ar fi putut fi pus înapoi, șef la Poliția Locală, doar dacă ar fi acceptat, pentru că instanța a spus clar că trebuie pus în funcția anterioară. Sau, mai putea Primăria lui Pleșa & Popescu, să-i ofere un alt post de Șef de Direcție, echivalent cu cel din care a fost dat afară abuziv, și să spere că Ilcu acceptă.

Dispoziție Gabriel Pleșa privind reîncadrarea lui Daniel Ilcu

Pleșa, însă, pentru că nu e doar plutaș și cântăreț la vioară, ba a mai și făcut dansuri populare când a fost mic, a decis să-l încadreze în postul de „consilier” la Serviciul administrare piețe, târguri și gestionarea câinilor fără stăpân. Adică să-l pună paznic la vreo piață sau la adăpostul de câini. Că mna, e primar, dispune cum vrea, iar dacă judecătorilor nu le convine n-au decât să-și schimbe sentința aia executorie.

Pasaj din Hot Civila 545/19.11.2021, prin care Instanța decide repunerea lui Daniel Ilcu în funcție

Acum, desigur, înainte de dispoziția Primarului asta a existat o discuție între Daniel Ilcu și conducerea Primăriei, în speță avocatul viceprimar Popescu. Dar despre asta o să vă povestim în alt text, căci, citind procesele verbale, avem deja întrebări despre cum și-a luat Popescu licența la Drept ori cum a ajuns el să fie avocat. Și o să vă povestim, tot în alt text, și despre un alt avocat, mare încasator de la Primărie, beizadea din sistem și, mai ales, bun prietenar al lui Popescu, pentru care se pregătesc apele ca să fie noul șef al Poliției Locale.

Până una alta, vă invităm și pe voi să aplaudați logica primarului Pleșa, care a decis că o sentință executorie, prin care Justiția spune că Daniel Ilcu trebuie repus în funcția deținută anterior concedierii lui abuzive, echivalează cu numirea lui într-un post de consilier/paznic la vreo piață ori adăpostul de câini.

Practic, pe lângă abuz în serviciu, produs în prima fază, când l-a concediat abuziv pe Daniel Ilcu, și asta în ciuda faptului că însăși Direcția Juridică a Primăriei emisese un punct de vedere în care-l avertiza pe Pleșa cu privire la decizie că e ilegală, Primarul și-a mai trecut pe centură acum și o încadrare la Art. 287 din Cod Penal, literele d) și e), nerespectarea hotărârii judecătorești prin care s-a dispus reîncadrarea în muncă a unui salariat, respectiv nerespectarea hotărârii judecătorești  privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresată angajatorului de către partea interesată.

Nu-i însă nimic, că doar o să plătim, toți cetățenii, și astea. Doar nu-i prima și nici ultima dată când mofturile și abuzurile unui politician ne costă pe toți.

3.8 4 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile