În lumea sinecuriștilor din România, o mână spală pe alta și ambele fură din buzunarul cetățeanului. Iar ceea ce vor niște șulfe de politicieni să facă acum, prin introducerea unei taxe de șmecher (de solidaritate, cum îi zic ei), aplicată tuturor firmelor și PFA-urilor, taxă de care ar urma să beneficieze una dintre cele mai penale structuri asociative din România, anume Camera de Comerț, este doar încă un șmen din lungul șirag de combinații ale acestui ONG ticsit de sinecuriști conectați la politic. Cei aproximativ 75 de milioane de euro, pe care parlamentarii coaliției de guvernare vor să-i cu japca ia din conturile firmelor și să-i dea acestui ONG, sunt nimic mai mult decât o taxă de șmecher.

Da, Camera de Comerț și Industrie a României este un ONG, în ciuda modului în care încearcă să se prezinte și chiar în ciuda unor super concesii ori atribuții primite cadou de statul român, unele în mod evident la marginea legalității.

E absolut absurd ca o organizație non-guvernamentală să aibă niște atribuții precum cele de mediere a conflictelor dintre companii, de parcă ar avea rolul unei instanțe inferioare, membră a sistemului Justiției. Adică, e absolut ca o firmă să meargă, obligată de lege, la un fel de arbitraj organizat de acest ONG, înainte de a se putea adresa unor instanțe.

Șmenurile Camerei de Comerț sunt multe și celebre. Dosarele penale și combinațiilor familiei Vlasov au făcut în nenumărate rânduri obiectul unor investigații.

Ani la rând, presa a scris despre fel și fel de combinații pe care Camera de Comerț le încerca, prin intermediul clasei politice, de la imobile și până la atribuții care țineau de o instituție/agenție a statului, nicidecum de un ONG. Multă vreme, șmenauții lui Vlasov au vrut să pună mâna pe tot ce înseamnă patrimoniul Registrului Comerțului. Combinația de sute de milioane n-a mers, până la urmă, căci Registrul Comerțului e, totuși, o instituție subordonată Ministerului Justiției. Însă băieții au încercat-o, normal, pentru că acest ONG este despre combinații și șmenuri, nicidecum despre comerț și industrie.

Pe plan local, la nivelul județelor, structurile acestui ONG sunt nimic mai mult decât niște versiuni mai mici ale combinației la nivel național. Camera de Comerț Alba este o glumă de organizație, care a servit în permanență tătucilor politici ai județului.

Există în România zeci de mii de ONG-uri care nu sunt altceva decât niște supape ale departamentelor de contabilitate. Sunt mii de ONG-uri care nu sunt altceva decât niște instrumente prin care banul public este sifonat către conturile unor băieți deștepți. Avem exemple peste tot, însă parcă nici un alt ONG nu a fost atât de favorizat precum această structură bazată pe sinecurism și numită Camera de Comerț și Industrie.

Atâta mizerie și impostură sub un nume cu greutate, precum cel al Camerei de Comerț și Industrie a României, nu există decât în cazul celebrei fabrici de diplome Spiru Haret.

 

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile