Călin Popescu Tăriceanu anunță o nouă alianță politică, între ALDE și Pro România.

Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL.

În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare – a scris șeful Senatului pe pagina sa de facebook.

Anunțul vine în contextul în care ALDE se află încă la guvernare, însă coaliția este tot mai slăbită după ce fiecare partid a insistat să aibă propriul candidat în cursa pentru Președinție.

Un ultim sondaj, realizat de IMAS, îl dădea pe Călin Popescu Tăriceanu costat cu aproar 14%, mult peste candidatul PSD și pe a doua poziție, după președintele în funcție, Klaus Iohannis.

După anunțul postat de liderul ALDE, a urmat unul și al liderului Pro România, Victor Ponta, care a scris pe pagina de facebook: Pe 22 Iulie am spus “daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun” ! Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune – sunt sanse mai mari de succes! Este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii / un “RESET” total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice! Noi Suntem ProRomania- si tinem cu Romania!

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare