Bonus de 50% la salariu pentru avocatul Bercu, consilierul personal al primarului Pleșa

Cu toate că noua administrație locală încă trăiește din proiectele europene rămase de la cei dinainte, fără ca într-un an și jumătate să fi scris/depus/obținut vreun proiect serios, toți consilierii edilului Pleșa au primit, imediat ce au fost instalați în posturi, câte o „sarcină” în cadrul unuia sau mai multor proiecte derulate de Primărie. Adică, niște sinecuri prin care să-și rotunjească veniturile, căci despre asta e vorba, de fapt. Printre primele lucruri pe care primarul Pleșa le-a făcut a fost să-și recompenseze camarila prin această metodă.

Despre consilierii cei speciali ai primarului puteți citi mai multe în acest text.

Clanul Privilegiaților (III). Consilierii cei speciali ai primarului Gabriel Pleșa

Recent, după marea „reorganizare”, prin care nu s-a schimbat nimic esențial, cu excepția unor schimbări de formă a Poliției Locale – și intrarea în legalitate, prin reducerea numărului de polițiști locali până la maximul de 1 polițist local la 1.000 de locuitori – primarul Pleșa a trecut de la 4 consilieri personali la un număr de 6. Că nu se mai descurca cu patru, la câte sindrofii și depuneri de coroane participă în mod regulat.

Unul dintre acești noi consilieri personali ai edilului este avocatul Cosmin Bercu. Avocat care era, la momentul angajării în postul de consilier personal, și avocat al cetățeanului Gabriel Pleșa, în cadrul proceselor civile ale acestuia, bașca mai avusese și un contract de reprezentare cu Primăria.

Despre cum a ajuns domnul Bercu în postul de consilier, despre succesul cu care a pierdut acțiunile împotriva contractului cu STP SA, în numele Primăriei, unde a fost desemnat să se ocupe de dosar deși Pleșa ceruse și obținuse din partea Consiliului Local acordul de a angaja o firmă cu ștaif și expertiză în domeniu, puteți citi în textul de mai jos. De altfel, tot acolo puteți vedea și filmulețul prin care avocatul Bercu a devenit un fel de mică vedetă locală, după ce îi punea la punct pe niște polițiști locali, care l-au prins că staționa cu mașina pe trecerea de pietoni. Și l-au amendat, desigur.

Primarul Pleșa l-a angajat consilier personal pe avocatul cetățeanului Pleșa

Dacă vreți să știți, sunt avocatul Primăriei și trebuie să vă apăr curul, alături de Hârceagă, totdeauna când faceți căcaturi de-astea” – le zicea avocatul Bercu polițiștilor locali care urmau să-l amendeze. Declarația asta, precum și celelalte făcute de actualul consilier personal al primarului n-au fost comentate de Pleșa. Derapajul avocatului a fost complet ignorat de către primar sub pretextul că a fost <<un așa zis „eveniment”, publicat pe rețelele de socializare, în care practic, dpdv al imaginii nu se distinge nimic, nu se cunoaște data la care a fost filmat sau montat și nici împrejurările. Prin urmare, nu se poate stabili dacă într-adevăr a fost sau nu implicată o persoană angajată în cadrul Primăriei.  Plus de asta, realizarea/folosirea fișierului ar putea fi ilegitimă>>- se arăta în răspunsul administrației la întrebările noastre.

Însă Primarul Pleșa nu doar că a ignorat să comenteze derapajul avocatului consilier personal, dar în locul vreunei măsuri care să amendeze comportamentul acestuia, l-a premiat cu un proiect european. Adică, i-a făcut un referat din care reiese că e nevoie de expertiza lui în derularea unui proiect și apoi i-a semnat decizia – vineri, conform surselor noastre. Urmare a acestei numiri, consilierul Bercu va primi un bonus de 50% la salariul de bază. Adică, de la cei peste 8.000 de lei, brut, va ajunge la aproape 13.000 de lei lunar. Că așa e în tenis.

Partea cea mai mișto a acestei noi „realizări” a edilului este că domnul consilier Bercu nici n-avea habar de așa ceva, cum de altfel ne-a răspuns când l-am întrebat, căci era acasă, răcit. Or, îi dormim însănătoșire grabnică și să revină cât mai repede la treabă, că uite, fără el stau proiectele europene în loc și nu se mai consumă bănetul ăla destinat salariilor de șmecher bugetar.

5 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
HH44
HH44
7 februarie 2022 0:00

Av. Bercu este un sarlatan de prima mana si daca politia ar cauta mai atent ar gasi o gramada de porcarii pe care le-a facut in trecut cu italienii din alba iulia. Insa ce se aseamana se aduna… si nu degeaba l-a luat Baronul Plesa consilier.