Etapa a doua de vaccinare împotriva covid-19 a debutat cu dreptul în Blaj: 60 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 luni, în prima zi de funcționare a centrului de vaccinare pentru populație de la Blaj, aceasta fiind capacitatea maximă de vaccinare pe zi în centrul amenajat la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” Blaj.

Cea mai vârstnică persoană care a fost vaccinată la Blaj este o femeie de 91 de ani, care a primit marți prima doză de vaccin.

Locurile pentru vaccinare au fost ocupate până la sfârșitul lunii ianuarie, cei care se înscriu acum, pe Platforma RoVaccinare, prin intermediul medicilor de familie sau prin angajator, urmând să fie programați pentru prima doză doar în luna februarie.

La centrul de vaccinare de aici nu au existat pierderi de vaccin și nici nu au fost semnalate reacții adverse imediate. De altfel, persoanele care sunt programate la vaccinare și care nu se mai pot prezenta, din diferite motive, la ora și ziua stabilită, sunt înlocuite cu alte persoane înscrise la vaccinare, pentru a nu exista pierderi de vaccin.

La Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” a fost organizat un flux de vaccinare, programul de funcționare fiind zilnic, între orele 08.00 – 20.00.

Categoriile incluse în a doua etapă a campaniei de vaccinare se pot înscrie prin intermediul medicului de familie, a angajatorului, prin accesarea Platformei ROVACCINARE – https://vaccinare-covid.gov.ro/ sau prin call center, la numărul 021.414.44.25.

De asemenea, persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele adulte cu vârsta sub 65 de ani cu afecțiuni cronice, care nu sunt înscrise la un medic de familie de pe raza municipiului Blaj, se pot înscrie pentru vaccinarea anti-COVID-19 și prin intermediul Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Blaj. Înscrierile se fac la sediul Serviciului de Asistență Socială, situat în strada Câmpul Libertății, nr. 1A, sau la numerele de telefon 0756.089.215 și 0748.889.800, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile