Big Brother la Sebeș. Dorin Nistor dă jumătate de milion, unor prieteni ai partidului, pe camera de supraveghere

Pesemne că nu se mai putea cu atîta criminalitate la Sebeș, care a ajuns un fel de Baltimore al României, motiv pentru care primarul Dorin Nistor a decis că e cazul să umple burgul cu camere de supraveghere.

Pentru chestia asta, numită Sistem de supraveghere video pentru siguranța cetățenilor, Primăria Sebeș a plătit 548.961 lei, plus TVA. Banii au fost atribuiți luni, pe data de 15 octombrie, în urma unui drăguț proces de cerere de oferte, firmei Backup Tehcnology SRL din Timișoara. De banii ăștia, firma din Banat se va ocupa de proiectare, de instalare a camerelor de luat vederi, ba chiar va oferi și asistență tehnică, să știe oamenii din Primăriea Sebeș care e butonul de play, care de stop și de unde se face zoom.

 

Backup Tehnology SRL este înființată din 2009 și are în prezent 16 angajați. Anul trecut a reușit o cifră de afaceri de 3.823.106  lei și un profit de 345.759 lei. Backup Tehnology este deținută și administrată de un domn pe nume Ionuț Sorinel Gaiță, bun prieten al partidului. Prin 2012, conform presei locale din Timiș, acesta era unul dintre sponsorii PDL (actual PNL), făcînd donații atît prin intermediul firmei cît și în nume personal. Iar după donații a început să primească contracte.

De altfel, Backup Technology este în prezent cunoscută ca fiind o firmă de casă a Primăriei Timișoara și a lui Nicolae Robu.  În urmă cu ceva vreme, ea a reușit să se lipească la un contract de peste 1,7 milioane lei. Mai exact, primăria lui Robu a înființat o firmă, Societatea de Drumuri Municipale SRL, care să administreze traficul din oraș. Societatea asta, condusă de un prieten al primarului Robu și fost consilier al acestuia, în vremea cînd era senator, a subcontractat anul acesta serviciile de administrare a traficului către două firme, printre care și Backup Technology SRL, care va încasa astfel peste 1,7 milioane lei.

 

Ce-i drept, de la Primăria Timișoara va încasa banii ăștia în cinci ani, în timp ce jumătatea de milion de la Dorin Nistor va merge imediat. Pentru că oamenii din Sebeș trebuie să se simtă în siguranță cît mai repede.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Pe 2 noiembrie, primăria cumpăra de la SC Radof Soft , un SRL din localitate, un sistem de supraveghere video pentru oraș, cu 43.082 lei (ca să vă faceți o idee, citiți aici cît a plătit Dorin Nistor la Sebeș, pentru un sistem similar) […]