BiblioVacanța, un proiect dedicat copiilor

BiblioVacanța, un proiect dedicat copiilor

După o întrerupere de un an cauzată de pandemia de covid-19, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba reiau implementarea proiectului BiblioVacanța, un proiect destinat copiilor, care se derulează pe perioada vacanțelor școlare.

„Participanții se vor bucura de activităţi educative, culturale şi sportive, toate pornind de la lectură și carte. Activitățile din cadrul atelierelor vor fi coordonate de bibliotecarele din Secția de Împrumut Carte pentru Copii, și se vor desfășura la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și în localități din județul Alba, unele dintre activități beneficiind de sprijinul echipei de voluntari”, se precizează într-un comunicat al Bibliotecii Județene Alba.

Intitulată „Jocurile copilăriei”, prima activitate din cadrul proiectului BiblioVacanța va avea loc joi, 5 august 2021, la Școala Gimnazială „Simion Lazăr” din localitatea Lunca Mureșului.

Programul începe la ora 10.00 și va cuprinde prezentarea proiectului, jocuri de improvizație, derularea unor concursuri de cultură generală și de agilitate, jocuri de atenție, de dicție, de memorie și de ritmicitate și ateliere de confecționat semne de carte. La finalul întâlnirii vor fi prezentate câteva cărți care se află în colecțiile bibliotecii județene iar cei prezenți vor putea afla care sunt condițiile ce trebuiesc îndeplinite pentru a obține un permis de bibliotecă.

Participarea la activitățile proiectului BiblioVacanţa este gratuită, atât în Alba Iulia cât și în alte localități din județ, anunță organizatorul.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile