Bazinul Olimpic din Alba Iulia e închis pentru reparații. Așa cum a mai tot fost, închis, reparat, deshis, stricat, închis și iar reparat.

Totul ca urmare a unui lung și anevoios proces de colaborare între Primărie – Compania Națională de Investiții  – SC Trustul de Instalații și Montaj (TIM)  din Cluj Napoca.

Pentru că Primăria n-avea resurse, toată tărășenia cu renovarea Bazinului Olimpic a căzut în seama Companiei Naționale de Investiții. Adică bani de la Bugetul de Stat. Ăștia, CNI, au dat contractul unor băieți deștepți de la Cluj, SC TIM SA, firmă patronată de Mircea Irimuș și Gicu Angenor Gânscă.

Practic, Primăria dă banii către TIM SA iar mai apoi CNI decontează Primăriei. De-a lungul timpului, zic oamenii companiei, au existat întîrzieri peste întîrziei. Ceea ce, cum trăim în România, e o chestie oarecum banală.

TIM trebuie acum să repare reparațiile făcute anterior, pentru că pur și simplu se scurge apa din bazin. Fisuri și alte chestii. După cum se vede în clipul ăsta.

ce frumos se scuge bazinul olimpic..gen, pierderi pe retea

Publicată de abnews.ro pe Luni, 9 septembrie 2019

Primăria nu vrea însă să facă recepția pînă nu e totul ok. Ceea ce înseamnă că cei de la TIM nu-și pot încasa banii. Și-apoi, TIM SA e și într-o frumoasă perioadă de insolvență, cînd orice investiție trebuie contrasemnată de administratorul judiciar și așa mai departe. Altfel, firma asta a mai fost implicată în fel și fel de contracte căciuleală, unde lucrurile n-au fost făcute tocmai cosher.

Altfel însă, treaba a mers cum a mers pînă acum. Deschidem, închiderm, reparăm, deschidem iar, mai și plătim, și uite așa.

Numai că acum nenea Voicu Paul, însărcinat de către consiliu cu toate atribuțiile de primar, vrea să facă lucrurile puțin altfel. Acum se merge în vizită în teren, cu presa. Să vadă lumea cum face el treabă, cum nu acceptă să facă recepții la lucrări anapoda și așa mai departe. Ceea ce, ca să fim corecți, e foarte bine. Bravo lui!

super reparatiile de la super bazinul olimpic par o chestie fara sfarsit. fara sfarsit fericit, cel putin.

Publicată de abnews.ro pe Luni, 9 septembrie 2019

Numai că, poate nu știați, dar e campanie electorală. Nu, nu aia pentru Cotroceni, ci campanie pentru Primăria Alba Iulia, unde Paul Voicu vrea să ajungă și ca urmare a unui vot al cetățenilor, nu doar ca urmare a unui vot de încredere din partea lui Hava.

Or, cum ziceam, e foarte bine că se ține tare în fața unor ”investitori strategici” și că nu e de acord că pună batista pe țambal. Mai ales că băieții de la firma asta, TIM SA, pare că trag lenea de coadă, la Bazin fiind doar un muncitor, apoi încă unul, plus vreo trei șefi veniți să-l vadă pe Voicu.

Pe de altă pare însă, chiar dacă Bazinul e închis, personalul Primăriei e tot acolo, pe ștatele de plată măcar. Și-avem deh, polițist local, femeie de servciu, oameni la tejghea, ba chiar și un omuleț cu atribuții de paznic/portar, plătit cu aproape 1.000 de euro lunar. Să fie bine, ca să nu fie rău.

Însă, treaba asta se întîmplă de niște ani buni. Unde era Paul Voicu acum niște ani, cînd toată tărășenia asta cu stricat – reparat – stricat – reparat se petrecea fără vreo problemă, fără circ și alte cele?

Altfel, am discutat și noi cu niște oameni care se ocupă cu astfel de lucrări și, din ce ne-au zis, în cazul unei astfel de lucrări – la un bazin vechi și de astfel de dimensiuni – nu pot rezista prea mult timp. Practic, acele reparații ale fisurilor, cu spumă, sînt un fel de plasture aplicat unei plăgi deschise, care nu are cum să reziste prea mult, din cauză că, fiind un volum foarte mare, presiunea pe care apa o exercită e extrem de mare. Și mai curios e că, din ce am înțeles, aspecte precum acesta erau cunoscute de către unii oameni din Primărie. Însă deh, dacă e făcut pe banii CNI, de la Buget adică, de ce să ne mai agităm? Pînă la urmă a mers și așa. Și, probabil, are să meargă și așa.

Iar ceea ce face Paul Voicu e lăudabil. Însă, bunele lui intenții – cel puțin în cazuri precum acesta – sînt nimic mai mult decît o mea culpa. Căci omul, oricît de soluție vrea să pară, poate cel mult să fie soluția la niște probleme pe care chiar el (împreună cu toată gașca) le-a creat. Însă, vorba aia, mai bine mai tîrziu decît niciodată.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare