În dimineața zilei de 12 ianuarie 2021, polițiștii Postului de Poliție Șona, în timp ce acționau pe strada Lungă din localitate, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Șona.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Recomandările polițiștilor:

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele de conturbare a capacitații de conducere, deși exista tendința de a se subestima rolul său.

Șoferii aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile