Ați râs la „perlele” elevilor de la proba de Limba Română? Ei, stați liniștiți că există perle și ale organizatorilor, dacă se poate spune așa. La Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, 23 de elevi au fost cât pe ce să rateze proba de Geografie. Sigur, într-un final s-a rezolvat, că au schimbat modificarea și totul a fost bine. Sau, mă rog, a fost cumva. Să vă explicăm.

Elevii au intrat frumos în clase, s-au așezat în bănci și au așteptat cuminți subiectele. Care au venit și, surpriză, fericire frate!, erau fix ca cele de anul trecut. De fapt, erau chiar cele de anul trecut, distribuite din greșeală – zic sursele noastre. Dacă e să ne luăm după ce spun „responsabilii” de organizare, au fost doar niște probleme cu unele hărți, care nu erau vizibile.

Adică, ne-a confirmat domnul Dan Cherecheș, inspector general adjunct, și tocmai din Cugir de loc, că ar fi existat niște probleme. Mai exact, cum ziceam, cu niște hărți care nu erau lizibile. Și că, dat fiind că subiectele nu erau deschise, profesorii nu au constata asta. Și că a trebuit să treacă o vreme, să se plângă niște elevi, ca apoi să fie remediată problema. Adică, zice ne-a zis domnul Cherecheș, s-a cerut încuviințare de la Minister și au fost folosite subiectele de rezervă. Asta în timp ce programul a fost decalat iar elevii au stat mai mult în examen. Sigur, au primit apă, sandwichuri și ce au mai primit iar totul a fost ok.

Poate că așa a fost, cum zice domnul Cherecheș. Însă, dacă problema ținea doar de hărțile alea, care nu erau lizibile, de ce n-au fost înlocuite doar hărțile? De ce s-a apelat la subiectele de rezervă? Mă rog, contează mai puțin. Sau, poate, contează destul de mult, cel puțin pentru elevii colegiului Prodan, care au dat altfel de examen decât ceilalți absolvenți. Oricum, una peste alta tot e bine că nu i-a picat pe toți, că doar ce, nu sunt în stare să țină minte o hartă, chiar atâta memorie vizuală n-au? Iar părinții, care și-au ros unghiile așteptând, să zică mulțam că a fost așa cum a fost. Că se putea și mai rău. Ce, la examenul celor de clasa a 8-a n-au fost probleme? Au fost și acolo, tot așa, cu subiecte anapoda, dar s-a reglat din mers. Și, vorba aia, n-a murit nimeni. Hai, să fie bine, ca să nu fie rău, că binele înfrânge!

3 4 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile