Frumos aici, la noi, la carpato-danubieni. Trăim parcă o poveste scrisă de Kafka și ne minunăm, pe banii noștri, de ce frumos e la noi și ce bine merg lucrurile.

Mâine, în ședința de Consiliu Local, ce va avea loc tot online, la punctul 7 de pe ordinea de zi va fi fost votat și aprobat un proiect prin care Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia i se permite să angajeze niște avocați, care să-i reprezinte într-un proces civil aflat pe rol la Tribunalul Alba Iulia.

Clubul Sportiv Municipal, care e în subordinea Primăriei, are un jurist. Numai că, așa cum e vede din raportul de specialitate, procesul e fix cu juristul instituției, un tânăr pe nume Alexandru Horațiu Bumbu. Mdap, parte a acelei celebre familii Bumbu, care de ani buni sanchi luptă pentru interesele rromilor, pentru incluziune și alte cele. Mă rog, pentru chestii din care iese banul european, dar despre astea o să vorbim poate altă dată.

Partea mișto, la care trebuie să râdem, că doar noi plătim, e că CSM Unirea a angajat un jurist, care ulterior i-a dat în judecată. Și acum are nevoie de avocați care să-i apere de propriul jurist, iar pentru avocații ăștia o să plătim tot noi. Mișto, nu? Kramer vs Kramer frate!

[pdf id=25099]

Cu cât o să-i plătească CSM Unirea pe acei avocați, din banii noștri, o să aflăm după ce vor marca banul.

Acum, dacă CSM Unirea e la Primărie, de ce nu se ocupă de reprezentare unul din ceata de juriști pe care-i are Primăria, o să întrebați. Păi, sunt entități diferite, deci nu merge. Booon, dar atunci de ce nu-i reprezintă unul din avocații pe care Primăria Alba Iulia îi plătește cu un purcoi de bani, ca să reprezinte instituția în fel și fel de procese?

Cum, nu știați?

Degeaba are Primăria o ceată de juriști, că tot mai plătesc bani grei la niște avocați aleși pe sprânceană. Așa, undeva la peste 60.000 de euro anual. Mdap. Iată, mai jos, câți bani a dat Primăria Alba Iulia și căror avocați, în anii 2016 – 2019.

O nimica toată de 1.360.750 de lei plătiți către patru cabinete de avocatură, alese pe sprânceană. Și asta în condițiile în care Primăria are, cum ziceam, o ceată de juriști pe ștatele de plată.

Să fie bine, ca să nu fie rău. Că binele înfrânge!

4.8 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile