Un grup de cercetători britanici de pe lângă Universitatea ”1 Aprilie 1918” din Alba Iulia, în colaborare cu un grup de cercetători suedezi de pe lângă Muzeul Unirii din Alba Iulia, anunță că au descifrat misterul Tăblițelor de la Tărtăria.

Considerate de unii tinichigii și sudori români drept cea mai veche scriere din lume, precum și drept niște ornamente lipsite de sens și maidegrabă cu rol decorativ – de către cea mai mare parte a cercetătorilor din occident – Tăblițele de la Tărtăria ascund totuși o serie de mesaje, pe care cercetătorii britanici și suedezi, în colaborare cu cercetătorii Universității ”1 Aprilie 1918” din Alba Iulia, anunță că le-au descifrat.

Tăblițele de la Tărtăria sunt – conform studiului efectuat pe durata a mai multe luni– niște afișe de campanie din perioada 5.300 î.ch., perioadă în care locuitorii din zonă au fost chemați să voteze asupra eliminării penalilor din conducerea triburilor precum și asupra instituirii unui regim independent al tribunalelor tribale.

Printre mesajele descifrate pe Tăblițele de la Tărtăria se numără:

”Iliescu te votăm, te votăm tot tribul, ca să moară de necaz grecul  și gepidul”

”Muie PSD! Muie Tudorel!”

”Toate partidele tribale, aceeași mizerii penale”

Cercetătorii anunțat că multe dintre inscripțiile de pe tăblițe conțin greșeli gramaticale, acest fapt fiind o dovadă în plus că ele au fost concepute de către politicienii triburilor de atunci. Întregul studiu, cu traducerile complete ale tăblițelor, urmează să fie făcut public în viitorul apropriat.

 

 

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare