În ziua de 16 octombrie, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată prin 112, de către o femeie în vârstă de 83 de ani, din municipiul Aiud, cu privire la faptul că, cu puţin timp în urmă, a fost victima unei infracțiuni de furt.

Din cercetările poliţiei, două femei ar fi sunat la uşa vârstnicei și i-ar fi spus că fac servicii de dezinfecție a spațiilor.

Pentru „serviciile” prestate, cele două i-ar fi solicitat victimei suma de 30 de lei.

Dar în acest timp, angajatele de ocazie au furat din dulap suma de 1.100 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea celor două femei, în vederea tragerii lor la răspundere penală, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, poliţia recomandă:

– nu permiteţi accesul persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii, fără a deţine o legitimaţie de la firma unde își desfăşoară activitatea, în locuinţa dumneavoastră;
– informaţi-vă cu privire la serviciile ce pot fi prestate in locuinţa dvs. (citire apometru, deratizare, dezinfecție, dezinsecţie), înainte de a lăsa aceste persoane în locuinţă. De obicei, aceste activităţi sunt aduse la cunoştinţa locatarilor, în prealabil, prin afişarea unui anunţ în incinta imobilului sau la sediul asociaţiei de locatari;
– montaţi un interfon la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar locatarii blocului;
– anunţaţi imediat POLIŢIA – TELEFON 112 atunci când observaţi că persoane străine de imobil ies din scările blocului cu bagaje voluminoase sau că scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri. REŢINEŢI cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul marca, numărul de înmatriculare şi culoarea autoturismului folosit de aceştia.

În mod normal, când sunt campanii publice de dezinfecţie ale autorităţilor locale, acestea sunt anunţate în prealabil !

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile