Timp de trei zile la Alba Iulia, Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru va organiza un atelier de scriere proiecte Erasmus+ sustinut de catre expertii lectori de la ANPCDEFP – Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Erasmus+ este programul prin care UE sprijina educatia, formarea, tineretul si sportul in Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde euro, bani cu ajutorul carora peste 4 milioane de europeni vor putea castiga experienta si avea acces la studii, formare si voluntariat in strainatate. Atelierul va avea loc in perioada 19-21 octombrie 2018, incepand cu ora 9.30, in Alba Iulia. Pentru atelier nu se percepe taxa de participare, iar costurile pentru serviciile de formare sunt acoperite de  ANPCDEFP.

Tema acestui atelier practic de scriere proiecte vizeaza ”ParteneriatE+, domeniile Tineret, Educatia Adultilor si Formare Profesionala (VET)”. Atelierul dureaza 3 zile si fiecare zi de atelier are 6 ore de lucru efectiv, impartite in 4 sesiuni a cate 90 de minute. Costurile pentru masa si eventualul transport sau cazare reprezinta cofinantarea participantului. La selectie vom urmari prezenta unui numar cat mai mare de organizatii/institutii. Astfel participarea celei de a doua persoane din aceeasi organizatie/institutie este posibila doar in cazul in care la termenul limita nu s-au inscris suficiente organizatii/institutii reprezentate, regula generala fiind aceea de a selecta o singura persoana dintr-o organizatie/institutie. Pentru ca obiectivele de invatare sa fie atinse, este recomandabil ca participantul  sa parcurga sectiunile relevante din Ghidul Programului si Apelul National la Propuneri de Proiecte si sa urmeze instructiunile primite prin email de la formatori dupa selectia sa ca participant la atelier. Totodata, este necesar sa vina la atelier cu o buna intelegere a nevoilor organizatiei/institutiei sale si sa reflecte aceste nevoi in formularul de incriere la atelier. Este foarte important ca aceste nevoi sa fie discutate in etapa pregatirii inscrierii la atelier cu persoanele autorizate din organizatie/institutie pentru a stabili prioritatile institutionale carora li se adreseaza proiectul de parteneriat strategic Erasmus+.

Rezultatele selectiei vor fi publicate dupa finalizarea termenului limita in pagina evenimentului.

Atelierul ParteneriatE+ face parte din oferta de formare a ANPCDEFP pentru organizatiile sau institutiile eligibile si este sustinut de membrii retelei de formatori Erasmus+. Atelierul este dedicat dezvoltarii de proiecte de parteneriat strategic in cadrul programului European pentru educatie, formare profesionala si tineret Erasmus+, domeniile Tineret, Educatia Adultilor si Formare Profesionala (VET).

 

Cui i se adreseaza acest atelier?

Acest atelier se adreseaza managerilor sau personalului unor organizatii sau institutii eligibile care nu au mai coordonat proiecte de parteneriat strategicaprobate in Romania prin programul Erasmus+, domeniile Tineret, Educatia Adultilor si Formare Profesionala (VET). Pentru a vedea tipurile de beneficiari eligibili accesati link ul:  https://www.erasmusplus.ro/educatie-scolara-parteneriatehttp:/www.erasmusplus.ro/organizatii

 Atelierul ParteneriatE+ este pentru cei care:

  • sunt interesati sa depuna candidaturi pentru proiecte de parteneriat strategicERASMUS+ cu impact la nivel organizational si comunitar.
  • au identificat in organizatie/institutie nevoi de dezvoltare a capacitatii institutionale prin dezvoltarea personala si profesionala a personalului si/sau dezvoltarea personala a tinerilor, beneficiari ai serviciilor oferite de organizatie/institutie.
  • au autoritatea si capacitatea de a valorifica in organizatie/institutie competentele dobandite in cadrul atelierului prin finalizarea scrierii, depunerea unei candidaturi si implementarea unui proiect Erasmus+.
  • pot sa isi asume participarea la toate cele 3 zile de atelier si sunt dispusi sa completeze integral formularele de candidatura si de evaluare acordand seriozitate si timp fiecarui camp in parte.

 De ce acest atelier?

Scopul atelierului este sa ofere un cadru adecvat de interactiune si sprijin personalizat in vederea finalizarii etapei de proiectare si completarii unui formular de candidatura pentru un proiect de parteneriat strategic in cadrul programului Erasmus+. In cadrul atelierului alterneaza etapele de lucru individual pe formularul de candidatura cu etapele de discutii de grup si clarificare a intrebarilor specifice ale participantilor.

La finalul cursului participantii:

  • vor avea un grad crescut de intelegere a programului Erasmus+ si a actiunii cheie 2 – parteneriate strategice pentru inovare si schimb de bune practici si a domeniilor vizate.
  • vor avea capacitati crescute de a completa corect si complet formularul de candidatura pentru proiecte de parteneriat strategic Erasmus+.
  • vor avea o motivatie crescuta de a depune proiecte de parteneriat strategic Erasmus+.

Mai multe

http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-regiunea-centru/1225-vino-sa-inveti-cum-se-scrie-un-proiect-erasmus-castigator-de-finantare-te-mai-poti-inscrie-pana-in-9-octombrie-2018

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare