Arhitectul șef al municipiului Alba Iulia a fost amendat de ISC cu 10.000 lei

În urmă cu mai bine de o săptămână, aflam pe surse că Alexandru Damian, arhitectul șef al orașului, fusese amendat de către Inspectoratul de Stat în Construcții, ca urmare a unor controale efectuate de către inspectorii de la ISC Brașov și Mureș, controale rezultate ca urmare a multelor plângeri și sesizări depuse față de deciziile luate de Damian.

L-am sunat, la momentul respectiv, pe Alexandru Damian, care ne-a declarat că nu a primit nici un proces verbal ori amendă, însă că auzise și el, pe surse, că ar urma o astfel de amendă.

Am întrebat, ulterior, la ISC Brașov și ISC Mureș, iar mai apoi la ISC București, despre controalele efectuate și eventualele amenzi aplicate.

Din răspunsul de mai jos se poate vedea că, urmare a controalelor efectuate, în speță cel realizat de inspectorii de la ISC Mureș, arhitectul șef al orașului, Alexandru Damian, a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, din răspunsul ISC se poate deduce că au fost efectuate controale și de către inspectori ai ISC Brașov, controale în urma cărora nu s-a luat, încă, o decizie.

Practic, arhitectul șef al orașului ar putea încasa și mai multe amenzi. De altfel, din informațiile noastre, la momentul acesta există o serie lungă de sesizări și plângeri făcute ca urmare a deciziilor luate de Primăria Alba Iulia, prin arhitectul șef, Alexandru Damian, totul ca urmare a implementării noului regulament de urbanism. În plus, există, din informațiile noastre, și câteva plângeri depuse la DNA, pentru abuz în serviciu, tot în legătură cu deciziile luate în materie de urbanism.

Mai multe despre cum s-a ajuns în situația aceasta, puteți citi aici.

Vom reveni.

5 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Cetateanul Turmentat
Cetateanul Turmentat
23 iunie 2022 15:52

La cat mai multe !