Vineri, 15 octombrie 2021, la Alba Iulia va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică „Blank”, reunind lucrări semnate de artiste din județele Alba și Sibiu.

Vernisajul începe la ora 14.45 la Muzeul Principia, cu o prezentare făcută de dr. Doina Hendre Biro.

Cu această ocazie va fi lansat catalogul expoziției „Blank”.

Participante:

UAPR Sibiu: Celestina Albișor, Crina Oprean, Daniela Maria Bădilă, Raluca Oros

UAPR Alba: Ana Maria Ariciu, Livia Bar, Crinela Antonescu, Luminița Bretoiu, Daniela Burnete, Antoanela Giurgiu, Ana Jilinschi, Noemi Kusztos, Floare Muntean, Dana Ortelecan, Ana Pantea, Angela Opruța, Cristina Maria Pop, Olga Rădulescu, Diana Țuculescu, Mena Zapotoțchi, Laurenția Stroia

„Începută acum 5 ani sub titlul „Impromptu”, acestă expoziție a fost gândită pentru a promova și evidenția valoarea artistică a femeilor creator din Filiala Alba a U.A.P.R. Ulterior, de la prima expoziție „Blank”, din anul 2019, am invitat artiste și din alte filiale din țară. Expoziția debutează în fiecare an în luna martie, lună dedicată femeilor și mamelor, frumuseții și renașterii și a fost conceput ca un act artistic dedicat femeilor artist.

Anul acesta am invitat artiste din filialele București, Deva, Turda, Cluj, Bistrița, Iași, Hunedoara și Oradea.

Mă bucură nespus faptul că am reușit ca acestă ediție să fie incununată și cu editarea unui catalog.

Este o acțiune a Filialei Alba a U.A.P.R., care va avea continuitate, iar personal, îmi doresc să avem parte de cât mai multe participări ale artistelor din alte filiale. Le mulțumesc tuturor artistelor pentru participarea la acestă ediție și de asemenea aduc mulțumiri pentru sprijinul acordat realizării acestui catalog d-ului primar Gabriel Pleșa și tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestuia”, spune Noemi Amalia Kusztos, curatorul expoziției.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile