Primăria Alba Iulia pregătește un nou proiect de anvergură în interiorul Cetății Alba Carolina. Este vorba de Alba Eye, un proiect prin care Alba Iulia va intra în clubul select al capitalelor europene și care se dorește a fi un principal punct de atracție pentru milioanele de turiști care vor vizita Cetatea Alba Carolina.

Are să fie ceva cum nici la Londra sau Paris nu se mai găsește – ne-a declara un angajat al Primăriei. Va fi cea mai mare astfel de roată din Europa, și probabil din lume. Practic, din cel mai înalt punct, vizitatorii vor putea vedea până la Cluj Napoca sau Sibiu. Cu alte cuvinte, turistul străin nu va mai avea nici un motiv să meargă în acele orașe, dacă le poate vedea și din Alba Iulia, ceea ce va duce la o creștere exponențială a numărului de turiști care ne vor vizita orașul.

Proiectul municipalității, care este în ultimele faze de proiectare, își dorește să se diferențieze de alte construcții similare, din Londra sau alte capitale europene, prin faptul că Alba-Eye va conține o întreagă paletă de elemente tradiționale, atât la nivel de aspect cât și de funcționalitate.

Ne dorim ca prin Alba-Eye să facem o simbioză între tradiție și modern, între util și plăcut. E un concept nou, prietenos cu mediul și extrem de eficient din punct de vedere al costurilor – ne-a mai declarat reprezentantul Primăriei. Practic, pe lângă elementele tradiționale de design, care vin să aducă un omagiu românismului, Alba-Eye va fi construită 100% eco-friendly  și 100% gratis pentru utilizatori. Roata va fi acționată manual, de către un grup de turiști, în timp ce alt grup de turiști se dau pe ea, ei urmând să inverseze apoi rolurile. Astfel, Alba-Eye ofertă nu doar o experiență unică ci este și un excelent mod de a face mișcare, sport, totul în armonie cu mediul înconjurător și cu poluare zero. Și totul va fi gratis, atât pentru locuitorii orașului cât și pentru turiști.

Iată, mai jos,în exclusivitate, câteva dintre pozele-concept ale Alba Eye, proiect pe care municipalitatea speră să îl transforme în realitate până la finalul acestui an.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(acest text exte un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare