La data de 27.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină –22;
  • persoane ieşite din carantină – 1.109;
  • persoane izolate la domiciliu –1.064;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 10.325.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 26 iunie a.c., 171 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba  și 50 de polițiști locali au desfășurat  misiuni specifice.

Au fost verificate 1.347 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea / carantinarea sau circulația și au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 36 de autovehicule și au fost legitimate 103 persoane.

De exemplu, polițiștii din Baia de Arieș, împreună jandarmii au  verificat 25 de  persoane aflate în izolare iar polițiștii din Ocna Mureș, împreună cu polițiștii locali au controlat 46 de autovehicule si au legitimat 85 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii vor continua să acționeze alături de jandarmi și polițiști locali, pentru respectarea regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni specifice în contextul prevenirii răspândirii COVID-19.

Jandarmii asigură măsuri de pază și protecție la nivelul unui centru de  carantină. De asemenea, acestia  desfășoară misiuni  cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, în vederea informării cetățenilor

În ultimele 24 de ore, 56 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În data de 26 iunie jandarmii au fost angrenați în 36 de misiuni în contextul actual, printre care, patrulare în sistem integrat sau independent în vederea  verificării respectării măsurilor impuse.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 4 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfăşurat un număr de 15 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 19cadre ISU Alba.

Vă reamintim că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte în continuaremăsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și regulile de igienă recomandate de specialiști.Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă!

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile