Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 238 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Polițiștii au controlat 67 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 115 mijloace de transport, din care 49 de mijloace de transport în comun.

De asemenea, au fost legitimate 2.012 persoane și au fost făcute verificări la 82 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Oamenii legii au depistat și sancționat 106 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, două care nu au respectat măsurile privind carantinarea și 6 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

Autoritățile reamintesc faptul că scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu covid-19.

Poliția recomandă tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile