ADR Centru, prima ședință de pregătire a activității pe 2019 și a viitoare perioade de programare

In data de 26 februarie 2019, incepand cu ora 11, la sediul Consiliului Judetean Brasov va avea loc prima sedinta trimestriala din acest an la care sunt invitati reprezentantii decizionali ai Regiunii Centru. Consiliul pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Centru este compus din presedintii celor sase consilii judetene, alaturi de primarii municipiilor resedinta de judet si edilii nominalizati sa reprezinte orasele si comunele pentru fiecare judet din regiune. Cei 24 de membri ai CDR Centru vor dezbate subiectele propuse pe Ordinea de zi a sedintei, punand accent pe stadiul implementarii proiectelor de dezvoltare contractate la nivel regional, in corelare cu perspectivele de dezvoltare economica regionala, ce se pot incadra in directiile de finantare prevazute pentru urmatoarea perioada de finantare.

 

Ordinea de zi a sedintei de marti – ce va avea loc in Sala mare de Sedinte, nr 120 a CJ Brasov – cuprinde ca principale puncte dezbaterea si aprobarea Raportului de Activitate pe anul 2018 al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, precum si o analiza privind implementarea Programului Operational Regional 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, specific pentru fiecare Axa prioritara. Pe baza informatiilor primite, decidentii vor dezbate proiectul de hotarare privind aprobarea realocarii de fonduri de la Prioritatea de investitii 3.1A – Eficienta energetica pentru cladiri rezidentiale, la Prioritatea de investitii 3.1B – Eficienta energetica in cladiri publice in cadrul Axei prioritare 3 a POR 2014-2020, la nivelul Regiunii Centru. Aceasta realocare este posibila deoarece numarul de proiecte eligibile din domeniul public care ar putea fi reabilitate termic, pentru cresterea eficientei energetice, este mult mai mare decat cel al proiectelor rezidentiale, pentru care cofinantarea locatarilor este semnificativa.

 

Tinand cont de rolul pe care ADR Centru il are la nivel regional, din prisma coordonarii procesului de dezvoltare, membrilor CDR Centru le vor fi aduse in atentie, pe de o parte, proiectul de hotarare privind aprobarea Raportului de monitorizare al Planului de Dezvoltare Regionala Centru (PDR) 2014-2020, iar pe de alta parte, o informare privind pregatirea Planului de Dezvoltare Regionala al Regiunii pentru perioada 2021-2027. Participantii la reuniunea de lucru de la Brasov vor analiza si propunerile privind pregatirea viitoarei perioade de finantare, 2021-2027, tinand cont inclusiv de dezbaterile desfasurate in cadrul sedintei Comitetului de Monitorizare al POR 2014-2020, eveniment care a avut loc recent la Radauti. 

 

Prin prisma activitatilor care se vor corela in cursul anului 2019 cu activitatile principale ale ADR Centru, membrii CDR Centru isi vor exprima decizia asupra proiectului de hotarare privind avizarea Planului de actiune pe 2019 pentru Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, care are Agentia ca structura gazda si decidentii regionali vor fi informati despre oportunitatea desfasurarii unor actiuni integrate de marketing regional, al destinatiilor de investitii si a proiectelor regionale prioritare. Pentru buna informare in aceasta forma de marketing, in vederea corelarii cu initiativele derulate de ADR Centru, la reuniunea de lucru este invitata si doamna Ruxandra Dumitrescu, din partea conducerii Camerei de Comert Romano-Germane, care va prezenta experienta germana pentru dezvoltarea oraselor si regiunilor.

 

Nu in ultimul rand, alte doua subiecte importante pe Ordinea de zi sunt reprezentate de doua proiecte de hotarari care reglementeaza activitatea ADR Centru in cadrul unor proiecte regionale. Este vorba despre aprobarea participarii ADR Centru ca partener in cadrul a doua proiecte regionale, precum si a co-finantarii aferente bugetelor proprii ale acestora, pentru proiectele: „BISNet Transylvania – Services in support of business and innovation”, (BISNet Transylvania – Servicii de sprijin pentru afaceri si inovare) si „InnoCap Transylvania – Services to enhance the innovation mangement capacity of SMEs in Romania macro-region 1”, (InnoCap Transylvania – Servicii pentru imbunatatirea capacitatii managementului inovarii pentru IMM-urile din Macroregiunea 1 din Romania). Complementar, vor fi supuse la vot si proiectele de hotarare privind aprobarea Planurilor de actiune elaborate in cadrul a doua proiecte regionale derulate de ADR Centru si finantate prin intermediul Programului Interreg Europe, unde este vorba despre proiectele ”BiO4ECO – Sustainable regional bioenergy policies: a game changer” (Politici regionale durabile in domeniul energiei: o noua abordare) si ”CRE:HUB – Policies for cultural CREative industries: the HUB for innovative regional development” (CRE:HUB – Politici pentru industriile Culturale si Creative: Elementul central al dezvoltarii regionale bazata pe inovare).

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile