Marți, 01 Martie 2016 09:31

Stefan Balog, parte a unui proiect artistic ce regăsește ziua pierdută de 29 februarie

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

L-am întîlnit o singură dată pe Ștefan Balog, la vernisajul unei expoziții de la Alba Iulia. Știam însă, deja, cîteva lucruri despre el, despre activitatea lui artistică, despre expoziții și eram, de fapt chiar sînt, impresionat.

Dacă ne-am fi cunoscut din pură întîmplare, undeva pe la vreo terasă de prin Vamă, ori la vreun concert în aer liber, fără să fi auzit ceva despre artistul Ștefan Balog, îmi place să cred că am fi devenit prieteni. Căci îmi pare genul acela de om din care răzbat calmul și candoarea. Cred că Ștefan Balog e genul acela de artist norocos, pe care-l vizitează muzele și nu demonii creației.

Evenimentul de mai jos, din care face și el parte, vine ca încă o confirmare a faptului că ceea ce face el, ceea ce fac oamenii de la Inter-Art din Aiud, e de bine. E chiar foarte bine și nu pot decît să-mi recunosc admirația pentru ce se întîmplă acolo. Chapeau!

Comunicatul Inter Art Aiud:

UN EVENIMENT DE MARCA  / 12 artisti - 6 continente / GLOBALIZARE-CONEXIUNI-TIMP


Luni, 29 februarie se împlinesc 8 ani de când un proiect original a luat naştere la iniţiativa artistei germane Yasemin Yilmaz, o veche cunoştinţă a fundaţiei Inter-Art. De altfel însuşi proiectul a fost conceput în tabăra internaţională de artă plastică organizată de fundaţia aiudeană.

29 februarie 2008, ziua pierdută şi regăsită, o zi în care 12 artişti au creat câte o lucrare de artă la ei acasă inspirându-se dintr-un ziar local. O zi ce a adunat inspiraţia globală într-o expoziţie unică ce a cutreierat mapamondul timp de 4 ani. Datorită Fundaţiei Inter-Art România s-a numărat printre ţările gazdă, iar expoziţia a avut loc la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Iată calendarul itinerant , care s-a încheiat pe 29 februarie acasă la Yasemin, la Hanovra, unde un al doilea contingent de artişti a preluat provocarea: Rabat - Maroc (Mai - 2009),Windhoek - Namibia (iulie - 2009), Alba Iulia , Romania ( August - 2009), Pondicherry - India ( Februarie - 2011), Buenos Aires - Argentina ( August - 2011), Hanovra - Germania (februarie - 2012).

GLOBALIZARE-CONEXIUNI-TIMP
29 Februarie 2008 , 12 artisti - 6 continente / Participanti :

America de Nord:     Paul Campbell (USA), Patricia Goodrich (USA)

America de Sud:    Perla Bajder (Argentina), Raquel Schwartz (Bolivia)

Europa:            Yasemin Yilmaz(Germany), Stefan Balog (Romania)

Africa:            Mountassir Chemao (Marocco), Cecile Heystek (Namibia)

Asia:             Talal Moulla (United Arab Emirates), Rathin Kanji (India)

Australia/Oceania: Sarah Robson (Australia), Doc Ross  (New Zealand)

„Pentru mine a fost o deosebită onoare să fiu cooptat în acest proiect excepţional şi să reprezint –alături de artista iniţiatoare – Europa. A fost o experienţă unică, o provocare prin care am pus în paralel globalizarea şi artistul ca individ, o zi specială care a durat...48 de ore.  Pe 29 februarie a.c. , cu ocazia împlinirii a 8 ani de la lansare, două contingente de artişti vom fi în contact virtual, vom crea şi vom discuta idei, vom împarţi experienţe şi amintiri  Vom fi 24 de artişti de pe tot mapamondul într-un circuit simbolic, într-un flux artistic creativ....” (Stefan Balog)


Fotografii din arhiva Inter Art Aiud

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper