Duminică, 27 Septembrie 2015 00:15

Dan Simedru: Trebuie să alegem între România şi Ponta

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marți 29 septembrie se va dezbate și vota în plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului moțiunea de cenzură -“Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" - depusă de către PNL prin care se cere demiterea lui Victor Ponta un premier corupt, trimis în judecată pentru evaziune fiscală.
Victor Ponta  și PSD se joacă cu soarta României și a românilor. PSD și majoritatea  parlamentară  mențin în funcție un premier trimis în judecată  care compromite imaginea României și aruncă țara noastră la periferia Europei.
Fiecare zi cu Ponta la Guvern înseamnă procente pierdute pentru PSD. Ponta trage PSD în jos. Ponta e un bolovan de gâtul PSD, așa cum e un bolovan de gâtul României.
Dar cu toate acestea Liviu Dragnea și  coaliția de guvernare fac zid în jurul lui Victor Ponta și țin cu dinții de această guvernare.
Ultimul sondaj de opinie realizat în luna septembrie arată picajul în care se găsește partidul condus de Liviu Dragnea.
Dacă ar fi să facem un joc electoral noi, liberalii, ar trebui să ne bucurăm de această situație că PSD a ajuns la 35% în sondaje. și scade lună de lună, în timp ce PNL crește și a ajuns la o intenție de vot de 42%.  Dacă intram în această logică nu am mai fi depus motiunea de cenzură și ne-am fi frecat mâinile de satisfacție, culegând roadele, la anul, la cele două scrutine electorale. Dar ne interesează mai mult soarta României care a ajuns de râsul Europei cu un premier nefrecventabil, care este evitat la întâlnirile la nivel înalt și pus la punct în declarații publice de oficiali europeni, cazul ministrului ungar de externe care l-a trimis la plimbare pe ministrul nostru, domnul Bogdan Aurescu,  membru al unui Guvern condus de un premier trimis în judecată. Românii încep să-și dea seama, chiar și votanții tradiționali ai PSD-ului, că țara asta nu are viitor cu Victor Ponta la guvernare. Sper să realizeze acest lucru și partenerii de guvernare ai PSD-ului și mă refer aici, în primul rând, la UNPR care pe de o parte  afrimă că apară interesul național, dar în realitate se pare că acceptă să rămână în bănci la votul pe moțiune. Practic, răspund la ordinele date de Liviu Dragnea. Mă miră faptul că acest partid care are 5% în sondaje deci, dacă ar candida singur acum ar intra în Parlament, face acest joc  Trebuie să se desprindă acum de PSD ca să-și consolideze scorul  până la alegerile de anul viitor. PSD adună toți acești sateliți- UNPR, ALDE - și îi ține captivi cu promisiunea guvernării. Dar ce guvernare responsabilă poate fi asta cu un premier trimis în judecată pentru evaziune fiscală, dar care în continuare gestionează bugetul țării? Aminteam mai sus de semnal prost dat în extern prin menținerea în funcție a lui Victor Ponta, dar un semnal la fel de nociv se dă și în intern, mediului de afaceri. Câtă credibilitate putem avea, ca țară, în fața investitorilor cu un premier evazionist? Niciuna. De aceea, Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului, iar parlamentarii din coaliție  cu adevărat responsabili trebuie să voteze, alături de noi, această moțiune de cenzură.
 
Dan Simedru,
Deputat PNL de Alba

- cppy/paste -

 

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper