ACȚIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ CONTINUĂ ÎN JUDEȚUL ALBA

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 517 persoane aflate în carantină, 275 aflate în izolare și au fost organizate 11 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 235 de persoane. Alte 21 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 11 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 32 de terase, restaurante, fastfood-uri, iar reprezentanții acestora au fost informați în legătură cu regulile pe care trebuie să le respecte,  în contextul pandemic actual.

Au fost verificate 33 de mijloace de transport persoane, din care 11 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 6 persoane care nu au respectat măsura carantinării sau izolării.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție și să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, începând cu data de 8 ianuarie 2022, masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile închise sau deschise, inclusiv pe stradă.

Singurele măști acceptate sunt cele chirurgicale și cele FFP2.

Acțiunile de control vor continua.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile