Acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de trafic

Poliţiştii din Alba au acţionat, pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de trafic. Într-o singura zi, au fost depistați 216 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză. 

La data de 11 ianuarie 2022,  poliţiştii Serviciului Rutier Alba au organizat o acţiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală de viteză.

Cu ocazia acestei acțiuni, poliţiştii au depistat 216 conducători auto care au condus autovehicule cu viteză peste limita legală precum și 92 de conducători auto care au săvârșit alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reţinute 11 permise de conducere şi au fost constate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Alături de polițiștii rutieri, au acționat polițiștii de ordine publică.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducărorilor auto: 

  • Viteza excesivă este una dintre cele mai mari probleme în siguranța rutieră, crescând mult riscul producerii unui accident – este cauza principală în 30 % dintre accidentele mortale; 
  • Aproximativ 40 – 50 % dintre conducătorii auto nu respectă viteza recomandată; 
  • Cu cât este mai mult depășit regimul legal de viteză, cu atât crește riscul producerii unui accident rutier grav, implicit și consecințele acestuia; 
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile