În perioada 15-17 ianuarie 2021 Serviciul Rutier a organizat pe raza întregului județ o acțiune care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă interdicția de a conduce autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Au fost testați 671 de conducători auto, 7 dintre aceștia fiind depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului. Față de 4 polițiștii au întocmit dosare penale, întrucât valoarea indicată de aparatul etilotest a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au aplicat 398 de sancțiuni contravenționale și au reținut 22 de permise de conducere, pentru abateri de la normele legale privind circulația rutieră.

În acțiunea lor, polițiștii rutieri au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică.

Acțiunile pentru creșterea siguranței rutiere continuă: în săptămâna curentă activitățile vor viza combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv indisciplina pietonală, neacordarea de prioritate, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, depășirea neregulamentară dar și conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile