Acţiune, pe DN1, pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de trafic

Poliţiştii din Aiud au acţionat, pe DN 1, pe tronsonul Aiud – Mirăslău – Decea – Unirea şi au depistat 125 de conducători auto ce nu au respectat regimul legal de viteză. Alţi 9 conducători auto au fost amendaţi pentru încălcarea altor norme de circulaţie. 

La data de 8 iunie 2022, în intervalul orar 06.00-13.00 și 15.00-20.00, poliţiştii rutieri din Aiud au desfășurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere și pentru depistarea, în trafic, a conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație privind viteza, pe DN 1, pe tronsonul cuprins între localităţile Aiud, Mirăslău, Decea și Unirea.

Poliţiştii au depistat și sancționat 125 de conducători auto care au depăşit regimul legal de viteză și alți 9 care au săvârșit alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 46.200 lei.

Totodată, au fost reţinute 4 permise de conducere, toate pentru depășire neregulamentară şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

A fost constatată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului.

Exemplu: În jurul orei 09,10, a fost depistat un bărbat de 68 de ani, din Ocna Mureș, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Unirea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile