Potrivit DSP Alba, 6 cadre medicale au fost depistate pozitiv Covid-19 în cadrul unei unități sanitare din județul Alba: 2 cazuri în data de 21 mai și alte 4 cazuri în data de 22 mai.

”DSP Alba a demarat o anchetă epidemiologică și în paralel o anchetă a inspectorilor sanitari, în vederea limitării extinderii, protejării personalului medical și a pacienților precum  și identificării eventualelor deficiente privind respectarea normelor de lucru și protecție.

Tot personalul medical și pacienții vor fi testați, până acum în cadrul acestei anchete au fost efectuate peste 150 de teste COVID-19, în zilele ce urmează, testarea va continua. Dacă vor fi constatate deficiente, DSP Alba va lua cele mai drastice masuri prevazute de legislație”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

DSP Alba transmite că în urma testelor efectuate, în ultimele 24 de ore, au fost depistate șapte cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că numărul total al persoanelor bolnave la nivelul județului Alba a ajuns la 295.

În județul Alba, 19 bolnavi și-au pierdut viața ca urmare a infectării cu noul coronavirus și 225 persoane au fost declarate vindecate și externate.

Vineri, 22 mai, au fost prelucrate 304 teste, 218 efectuate în laboratorul DSP și 86 realizate în laboratorul SJU. Numărul de teste efectuate la nivelul județului a ajuns la 16.320, conform DSP Alba

0 0 vote
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments