La data de 02.07.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 19;
  • persoane ieşite din carantină – 1.118;
  • persoane izolate la domiciliu – 914;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 10.810.

Poliţiştii din Alba au continuat să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 01 iulie a.c., 213 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Alba şi 56 de poliţişti locali au desfăşurat  misiuni specifice.

Au fost verificate 1102 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor privind izolarea / carantinarea şi au fost efectuate verificări privind modului de respectare a regulilor de distanţare socială şi a măsurilor de protecţie sanitară de către societăţile comerciale care deţin terase precum şi în zonele unde există potenţial pentru prezenţa unui public numeros.

În contextul stării de alertă, poliţiştii vor continua să acţioneze alături de jandarmi şi poliţişti locali, pentru respectarea regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul unui centru de  carantină. De asemenea, aceştia desfăşoară misiuni cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu, în vederea informării cetăţenilor.

În ultimele 24 de ore, 57 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba. În data de 01 iulie, jandarmii au fost angrenaţi în 36 de misiuni în contextul actual, printre care, patrulare în sistem integrat sau independent în vederea  verificării respectării măsurilor impuse.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 5 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfăşurat un număr de 13 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 18 cadre ISU Alba.

Vă reamintim că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte în continuare măsurile stabilite de autorităţi în perioada stării de alertă, distanţarea fizică şi regulile de igienă recomandate de specialişti. Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă!

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile